GenereltGenerelt

Her er hvad du skal have med, når der bygges et helt nyt boligområde

Skrevet af juli 13, 2020 Ingen kommentarer

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Hvis du har fået til opgave at være projektleder for et større boligbyggeri, og du drømmer om at lave et succesfuldt boligområde, hvor der er plads til alle, og alle beboerne er glade og tilfredse med at være der – så har du noget at en svær sag for dig. Folk er naturligvis forskellige, og har vidt forskellige behov, alt efter deres familiesituation. Det er derfor vigtigt at du skaber et område som kan rumme alt og alle på én gang. Herunder får du nogle forslag til, hvordan du blandt andet kan gribe opgaven an.

Byg et område, som både har rækkehuse og lejlighedskomplekser

Som sagt så findes der flere forskellige familiesituationer, og hvis byggeriet kan kunne holde alle typer lejere, så skal der på området, både bygges lejlighedskomplekser, og rækkehuse. Sørg for at der er variation i størrelser, da nogle kan stille sig tilfreds med en ét-værelses (Studerende), til et rækkehus på 4-5 værelser, til den større familie. På den måde får du skab variation i aldersgruppen af lejere, og kan på den måde, bedre få blandet alle sammen.

Legepladser eller andet aktivitetsområder

Aktivitetsområder er vigtige, lige meget om det angår til børn eller ældre mennesker. Det vigtigste er bare at alle har mulighed for at komme ud og rører sig lidt i området. Få derfor lavet nogle gode gå stier, hvor man kan gå ture, samt nogle områder med legeplads, eller lign. til børn, så de også kan komme ud og brænde noget krudt af. Vil du gerne give mulighed for at gå en tur en mørk aften, så sørg for at stille pullert med tilhørende reflekser op.

Sociale arealer

Vil du gerne skabe et godt socialt rum for beboerne, så skal der naturligvis også tænkes nogle sociale rum i byggeriet. Du kunne f.eks. lave en plads midt i hele byggeriet, hvor der bliver plantet lidt planter i store blomsterkasser, der stille måske en fast grill, hvor der dertil står nogle borde bænkesæt på pladsen. På den måde kan beboerne tage initiativ til at lave lidt mad på den opstillede gril, og sætte sig både bænkene, og få nogle hyggelige aftener sammen.

 

Her var nogle enkelte råd til dig, som står og skal til at starte et byggeprojekt, for et større byggeri et sted i landet.

 

Skriv en Kommentar